Grejpfrutowy twist z likierem kokosowym
Gotowanie ze stylem
W upalne dni najlepszą ochłodą jest dla mnie orzeźwiający i słodki smak schłodzonych napojów owocowych. Twist grejpfrutowy to połączenie wyrazistego oraz orzeźwiającego smaku grejpfruta i arbuza z dodatkiem miodu i likieru kokosowego. Napój będzie przyciągał największą uwagę, jeśli zaserwujemy go w wysokich szklankach udekorowanych plastrem grejpfruta.
Napój grejpfrutowy
Składniki na 4 porcje :
- 2 duże czerwone grejpfruty
- ½ małego dojrzałego arbuza
- 3 pełne łyżki miodu
- 100 ml likieru kokosowego
- kostki lodu
Sposób przygotowania:
- Z grejpfrutów wycisnąć sok.
- Arbuz pokroić w plastry, a następnie wydrążyć z niego pestki. Z każdego plastra wykroić miąższ i przełożyć do naczynia z sokiem grejpfrutowym. Całość zblenderować na gładką masę.
- Dodać miód oraz likier kokosowy i dokładnie wymieszać.
- Napój można podawać w wysokich szklankach udekorowanych plastrem grejpfruta z dodatkiem kostek lodu.