Kanapki z tuńczykiem, rukolą i kaparami
Gotowanie ze stylem
Kanapki z kawałkami tuńczyka, rukolą i kaparami
Składniki na 2 kanapki:
- 1 ciabatta – o długości 25 cm
- 90 g tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym lub w sosie własnym
- garść świeżej rukoli
- 12 kaparów
- 3 pomidorki koktajlowe
- 5 oliwek czarnych bez pestek
Sposób przygotowania:
- Warzywa opłukać pod bieżącą wodą.
- Oliwki oraz pomidorki koktajlowe przekroić na połówki.
- Ciabattę przekroić za pomocą noża, następnie nakładać kolejno część rukoli, kawałki tuńczyka, pokrojone oliwki
i pomidorki koktajlowe, kapary oraz ponownie rukolę.
- Moje rady:
- Smak kanapki można urozmaicić poprzez dodatek beszamelu bądź innego ulubionego sosu.