Sałatka z selerem naciowym i serkiem pleśniowym
Gotowanie ze stylem
Sałatka z selerem naciowym, serem lazur, suszoną żurawiną i figami
Składniki na 3 porcje:
- 2 łodyżki selera naciowego
- 20 g żurawiny suszonej lub rodzynek
- 50 gram sera Lazur z niebieską pleśnią
- 30 g orzechów włoskich
- 1 małe jabłko
- 100 g jogurtu naturalnego - 2% tłuszczu
- 5 suszonych fig
Sposób przygotowania:
- Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę, łodyżki selera opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w bardzo drobne paseczki (półksiężyce).
- Ser Lazur oraz figi pokroić w drobną kostkę. Orzechy posiekać na drobno.
- Na koniec połączyć ze sobą wszystkie składniki, dodać jogurt i dokładnie wymieszać.