Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i czerwoną papryką
Gotowanie ze stylem
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i czerwoną papryką
Składniki :
- 1 puszka tuńczyka z puszki w sosie własnym
- 1 jajko
- ½ papryki czerwonej
- 3 ogórki kwaszone
- 100 g kukurydzy z puszki
- 1 cebula czerwona
- 1 pełna łyżeczka majonezu
- pieprz do smaku
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
Sposób przygotowania:
- Tuńczyk odsączyć na sicie z zalewy.
- Jajko ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę (podobnie jak do sałatki jarzynowej).
- Cebulę oczyścić i posiekać na drobno.
- Ogórki obrać ze skórki, paprykę opłukać pod bieżącą wodą a następnie pokroić w kostkę.
- Wszystkie składniki sałatki przełożyć do jednego naczynia i wymieszać. Następnie dodać majonez, sól oraz pieprz i ponownie wymieszać.
- Podawać ze świeżym pieczywem.