Surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka
Gotowanie ze stylem
Smaczna, popularna surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchwią, która chyba najlepiej smakuje o tej porze roku. Idealna do kotletów rybnych bądź pieczonej ryby oraz gotowanych ziemniaków, z dużą ilością witaminy C. Do surówki nie trzeba dodawać soli, gdyż kiszona kapusta jest już dostatecznie słona, wystarczy tylko doprawić nieco pieprzem i gotowe.
Surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka z dodatkiem oleju
Składniki :
- 400 g kapusty kwaszonej
- 1/2 jabłka średniej wielkości
- 1 marchew
- 1 łyżka stołowa oleju roślinnego
- pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Kapustę kwaszoną posiekać na drobno.
- Marchew i jabłko obrać ze skórki, następnie zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i dodać do kapusty. Doprawić pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać.