Surówka z pora
Gotowanie ze stylem
Przepis na pyszną surówkę z pora, marchwi i jabłka. Pozornie bardzo prosta i niezbyt wyrafinowana surówka, jednak w rzeczywistości smaczna, wilgotna i orzeźwiająca. Idealna jako dodatek do obiadu w upalne dni, choć niezupełnie sezonowa, bo możemy ją przyrządzać przez cały rok. Surówka z pora smakuje wyśmienicie w połączeniu z potrawami z mięsa i ryb.
Surówka z pora, marchwi i jabłka
Składniki na 3 porcje:
- 1 marchew
- 1/2 średniej wielkości pora
- 1/2 średniej wielkości jabłka
- 1 łyżka stołowa majonezu
Sposób przygotowania:
- Marchew oraz jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej.
- Pora przeciąć wzdłuż, następnie posiekać poprzecznie w cienkie plastry.
- Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać.